Usein kysytyt kysymykset

Maksaminen

Peruskurssin jälkeinen harjoittelu vaatii vuosittaisen 15 euron jäsenmaksun sekä kalenterikuukausittaisen 60 euron kuukausimaksun. Tuolla maksulla saa käydä kaikissa FFG:n tarjoamissa harjoituksissa seitsemänä päivänä viikossa. Jos et halua maksaa kuukausimaksua, voit maksaa yksittäisen harjoituksen 10 euron kertamaksulla. Puolen vuoden etukäteismaksu on 330 euroa. Huom! Salin avaimen rekisteröimismaksu on 35€. Mikäli haluat avaimen salille, ei pelkkä maksu riitä, vaan ota ensin yhteyttä rahastonhoitaja Markus Oksmaniin (rahastonhoitaja(@)finnfightersgym.fi). Avaimen saa vain tunnettu ja vastuulliseksi todettu pidempään harjoitellut seuran jäsen.

Kertamaksut maksetaan vetäjälle MobilePay:llä (numero 24041), tilisiirrolla tai liikuntaseteleillä ENNEN treenien alkua. Kuukausimaksu (60€) maksetaan seuran tilille (Oma säästöpankki, FI83 4309 1520 1335 60) kuun alussa, maksun eräpäivä on 1. päivä. Mikäli palaat matkalta tai vaikka treenitauolta esimerkiksi kuun puolivälissä, voi kuukausimaksun maksaa normaalisti vaikka eräpäivä onkin myöhässä. Kuukausimaksu sisältää myös erikseen sovittavat vapaat päivätreenit. Kuitti maksetusta maksusta näytetään treenien vetäjälle. Kuukausimaksut voi suorittaa myös Smartumin liikuntaseteleillä, ePassilla tai Edenredin maksuilla. FFG:llä ei ole käytössä puolen kuukauden maksua tai opiskelija-alennuksia. EMME ota vastaan käteismaksuja. Mikäli et saa tulostettua kuittia maksustasi, voit näyttää ruutukaappauksen maksutapahtumasta harjoitusten vetäjälle. Maksuja koskevissa kysymyksissä ota yhteyttä rahastonhoitaja Markus Oksmaniin rahastonhoitaja(@)finnfightersgym.fi

Harjoittelu

Saat. Sovi asiasta etukäteen, mikäli mahdollista.

Osallistua saa jokainen FFG:n jäsen, jolla on kuukausimaksu tai kertamaksu suoritettuna. Päivätreeneistä sovitaan Finnfighters’ Gymin info-whatsapp ryhmässä.

Open Mat -treenit ovat avoimet kaikille kamppailusta kiinnostuneille. Sali on tuolloin vapaassa käytössä sparria, kehonhuoltotreeniä ja tekniikkaharjoittelua varten. Ensisijaisesti harjoitukset ovat tarkoitettu niille, joilla on jo kokemusta MMA:sta, lukkopainista tai BJJ:sta. Satunnaiset lajikokeilijat ovat kuitenkin aina tervetulleita. Treenit ovat ilmaiset. Paikalla on aina nimetty vastuuhenkilö, jolle ensikertalaisten täytyy ilmoittautua.

Saa. Kysy kuitenkin ennen harjoituksia lupa treenien vetäjältä.

Peruskurssit

Vapaaottelun ja brasilialaisen jujutsun peruskursseja. Kumpikin kurssi pätevöittää myös lukkopainin harrastamiseen. Peruskurssien alkamisajat ovat tammikuu, maaliskuu ja syyskuu. Erikoisryhmien (vain naiset, vain nuoret, ammattiryhmät) peruskursseja järjestämme kysynnän mukaan. Peruskurssin (vapaaottelu ja BJJ) kesto on kahdeksan viikkoa ja se sisältää kolme viikottaista harjoituskertaa. Kurssin kolmannesta viikosta alkaen kurssilaiset saavat osallistua halutessaan myös movement-harjoituksiin (mikäli ohjelmassa) ja Open Mat -harjoituksiin.

Peruskurssit ovat nimensä mukaisesti perusteiden opettelua. Aikaisempaa pohjatietoa muista lajeista ei tarvita. Vapaaottelussa ja BJJ:ssa on oma tapansa tehdä tekniikoita, joten muiden lajien suoritustavat eivät aina sellaisenaan siirry niihin. Kunto kehittyy kurssin aikana, normaali terveen ihmisen kunto riittää. Mahdollisista vammoista kannattaa ilmoittaa treenien vetäjälle.

Ota yhteyttä ja kerro taustasi.

Vapaaottelussa ja BJJ:ssa 15 vuotta. Yläikärajaa ei ole, kurssien ikähaitari on ollut 15-55 vuotta.

Ei ole. Hyvä olisi kuitenkin ottaa huomioon se, että aina sattuu vahinkoja, joten vakuutus on järkevää hankkia. Kysy eri vakuutusyhtiöistä tarjouksia. HUOM! Jos aiot kilpailla vapaaottelussa, niin tarvitset Suomen vapaaotteluliiton lisenssin. Vapaaottelun harrastajille (myös jo peruskurssilaisille) suositellaan otettavaksi liiton harrastajalisenssiä.

Vapaaottelun kurssille tarvitaan alkuun urheilushortsit, t-paita sekä ala- ja hammassuojat. Suojia myydään nettikaupoissa ja hyvin varustetuissa urheiluvälinekaupoissa. Omat nyrkkeily- ja vapaaotteluhanskat ovat hyvä hankinta, jos harrastusta aikoo jatkaa peruskurssin jälkeen. Peruskurssilla nyrkkeilyhanskat ovat tärkeämmät kuin vapaaotteluhanskat. BJJ:n peruskurssille tarvitset alkuun samat varusteet, mutta et välttämättä alasuojia. Kurssin aikana on suotavaa ostaa BJJ-puku. Vapaaottelukurssi maksaa 150 euroa ja BJJ-kurssi 120 euroa.

Satunnaiset poissaolot eivät haittaa ja jonkin verran on mahdollista sopia kertaustreeneistä. Kurssin tarkoituksena on vain antaa valmiudet harrastuksen jatkamiseen FFG:llä, ei tehdä kurssilaisesta valmista vapaaottelijaa tai BJJ-kisaajaa. Varsinainen harrastaminen ja kehittyminen alkavat vasta kurssin jälkeen. Peruskurssien lopussa ei ole vyökokeita tms. vaan kurssilaiset siirtyvät jatkoryhmien kautta normaaleihin treeneihin. Kurssin jälkeen harrastaja saa vapaasti valita itselleen sopivat harjoitusajat kaikista FFG:n tarjoamista harjoituksista, joten silloin omiin aikatauluihin sopivat löytyvät helposti.