Usein Kysytyt Kysymykset (päivitetty 20.7.2022):

K: Mitä peruskursseja järjestätte ja milloin? Kauanko kurssit kestävät?
V: vapaaottelun ja brasilialaisen jujutsun peruskursseja. Kumpikin kurssi pätevöittää myös lukkopainin harrastamiseen. Peruskurssien alkamisajat ovat tammikuu, maaliskuu ja syyskuu. Erikoisryhmien (vain naiset, vain nuoret, ammattiryhmät) peruskursseja järjestämme kysynnän mukaan.
Peruskurssin (vapaaottelu ja BJJ) kesto on kahdeksan viikkoa ja se sisältää kolme viikottaista harjoituskertaa. Kurssin kolmannesta viikosta alkaen kurssilaiset saavat osallistua halutessaan myös movement-harjoituksiin (mikäli ohjelmassa) ja Open Mat -harjoituksiin.

K: Paljonko kurssi maksaa? Mitä varusteita tarvitaan?
V: Vapaaottelun kurssille tarvitaan alkuun urheilushortsit, t-paita sekä ala- ja hammassuojat. Suojia myydään nettikaupoissa ja hyvin varustetuissa urheiluvälinekaupoissa. Omat nyrkkeily- ja vapaaotteluhanskat ovat hyvä hankinta, jos harrastusta aikoo jatkaa peruskurssin jälkeen. Peruskurssilla nyrkkeilyhanskat ovat tärkeämmät kuin vapaaotteluhanskat. BJJ:n peruskurssille tarvitset alkuun samat varusteet, mutta et välttämättä alasuojia. Kurssin aikana on suotavaa ostaa BJJ-puku. Vapaaottelukurssi maksaa 150 euroa ja BJJ-kurssi 120 euroa.

K: Mitä pitää osata kurssille tullessa? Voiko tulla vaikka ei olisi harrastanut kamppailulajeja aikaisemmin?
V: Peruskurssit ovat nimensä mukaisesti perusteiden opettelua. Aikaisempaa pohjatietoa muista lajeista ei tarvita. Vapaaottelussa ja BJJ:ssa on oma tapansa tehdä tekniikoita, joten muiden lajien suoritustavat eivät aina sellaisenaan siirry niihin. Kunto kehittyy kurssin aikana, normaali terveen ihmisen kunto riittää. Mahdollisista vammoista kannattaa ilmoittaa treenien vetäjälle.

K:Töiden tai koulun takia peruskurssin treenejä jää väliin. Haittaako se?
V: Satunnaiset poissaolot eivät haittaa ja jonkin verran on mahdollista sopia kertaustreeneistä. Kurssin tarkoituksena on vain antaa valmiudet harrastuksen jatkamiseen FFG:llä, ei tehdä kurssilaisesta valmista vapaaottelijaa tai BJJ-kisaajaa. Varsinainen harrastaminen ja kehittyminen alkavat vasta kurssin jälkeen. Peruskurssien lopussa ei ole vyökokeita tms. vaan kurssilaiset siirtyvät jatkoryhmien kautta normaaleihin treeneihin. Kurssin jälkeen harrastaja saa vapaasti valita itselleen sopivat harjoitusajat kaikista FFG:n tarjoamista harjoituksista, joten silloin omiin aikatauluihin sopivat löytyvät helposti.

K: Onko lajissa pakollista vakuutusta tai lisenssiä?
V: Ei ole. Hyvä olisi kuitenkin ottaa huomioon se, että aina sattuu vahinkoja, joten vakuutus on järkevää hankkia. Kysy eri vakuutusyhtiöistä tarjouksia. HUOM!  Jos aiot kilpailla vapaaottelussa, niin tarvitset Suomen vapaaotteluliiton lisenssin. Lisätietoja lisensseistä löydät täältä. Vapaaottelun harrastajille (myös jo peruskurssilaisille) suositellaan otettavaksi liiton harrastajalisenssiä.

K: Olen treenannut sitä ja sitä lajia niin ja niin kauan. Pitääkö minun osallistua peruskurssille vai voinko tulla suoraan normaaleihin harjoituksiin?
V: Ota yhteyttä ja kerro taustasi.

K: Onko FFG:n kursseille ikärajoja?
V: Vapaaottelussa ja BJJ:ssa 15 vuotta. Yläikärajaa ei ole, kurssien ikähaitari on ollut 15-55 vuotta.

K: Saako harjoituksia tulla katsomaan?
V: Saa. Kysy kuitenkin ennen harjoituksia lupa treenien vetäjältä.

K: Harjoittelen vapaaottelua, lukkopainia tai BJJ:a muussa seurassa, saanko tulla FFG:n harjoituksiin käymään?
V: Saat. Sovi asiasta etukäteen, mikäli mahdollista.

K: Koska on päivätreenejä ja kuka niihin saa osallistua?
V: Osallistua saa jokainen FFG:n jäsen, jolla on kuukausimaksu tai kertamaksu suoritettuna. Päivätreeneistä sovitaan Finnfighters’ Gymin Facebook-ryhmän seinällä.

K: Mikä on sunnuntain Open Mat -harjoitus ja kuka siihen saa osallistua?                                                                                                                            V: Open Mat -treenit ovat avoimet kaikille kamppailusta kiinnostuneille. Sali on tuolloin vapaassa käytössä sparria, kehonhuoltotreeniä ja tekniikkaharjoittelua varten. Ensisijaisesti harjoitukset ovat tarkoitettu niille, joilla on jo kokemusta MMA:sta, lukkopainista tai BJJ:sta. Satunnaiset lajikokeilijat ovat kuitenkin aina tervetulleita. Treenit ovat ilmaiset. Paikalla on aina nimetty vastuuhenkilö, jolle ensikertalaisten täytyy ilmoittautua.

K: Mitä harjoittelu maksaa?
V: Peruskurssin jälkeinen harjoittelu vaatii vuosittaisen 15 euron jäsenmaksun sekä kalenterikuukausittaisen 60 euron  kuukausimaksun. Tuolla maksulla saa käydä kaikissa FFG:n tarjoamissa harjoituksissa seitsemänä päivänä viikossa. Jos et halua maksaa kuukausimaksua, voit maksaa yksittäisen harjoituksen 10 euron  kertamaksulla. Puolen vuoden etukäteismaksu on 330 euroa.

Huom! Salin avaimen rekisteröimismaksu on 35€. Mikäli haluat avaimen salille, ei pelkkä maksu riitä, vaan ota ensin yhteyttä Minna Grusanderiin. Avaimen saa vain tunnettu ja vastuulliseksi todettu pidempään harjoitellut seuran jäsen.

K: Miten ja milloin maksetaan?
V: Kertamaksut maksetaan vetäjälle MobilePay:llä (numero 24041), tilisiirrolla tai liikuntaseteleillä ENNEN treenien alkua.

Kuukausimaksu (60€) maksetaan seuran tilille (Liedon säästöpankki, FI83 4309 1520 1335 60) kuun alussa, maksun eräpäivä on 1. päivä. Mikäli palaat matkalta tai vaikka treenitauolta esimerkiksi kuun puolivälissä, voi kuukausimaksun maksaa normaalisti vaikka eräpäivä onkin myöhässä. Kuukausimaksu sisältää myös erikseen sovittavat vapaat päivätreenit. Kuitti maksetusta maksusta näytetään treenien vetäjälle. Kuukausimaksut voi suorittaa myös Smartumin liikuntaseteleillä, ePassilla tai Edenredin maksuilla. FFG:llä ei ole käytössä puolen kuukauden maksua tai opiskelija-alennuksia. EMME ota vastaan käteismaksuja.

Mikäli et saa tulostettua kuittia maksustasi, voit näyttää ruutukaappauksen maksutapahtumasta harjoitusten vetäjälle. Maksuja koskevissa kysymyksissä ota yhteyttä puheenjohtaja Sami Sakkoon (rahastonhoitajaffg(at)gmail.com).