Finnfighters’ Gym on Suomen vanhin, ja kansainvälisesti menestynein, lukkopaini- ja vapaaotteluseura. FFG:n ottelijat ovat olleet maassamme lajin uranuurtajia niittäen menestystä kehissä ja häkeissä, niin ammattilaisina kuin amatööreinäkin.

FFG:n väreissä on saavutettu myös runsaasti menestystä lukkopainin ja brasilialaisen jujutsun arvokisoissa sekä kansainvälisissä turnauksissa. Näitä perinteitä vaalimme panostamalla kaikissa kolmessa lajissa kovatasoiseen valmennukseen, runsaisiin harjoitusmahdollisuuksiin ja aktiiviseen kilpailemiseen.

Kaikentasoisesta opetuksesta salillamme vastaavat menestyneet ottelijamme sekä eri lajien kokeneet valmentajat. Se takaa kehittymään haastavan harjoitteluympäristön sekä kunnianhimoisille kilpailijoille että perustason harrastajille.

Kaikki sai alkunsa 1990-luvun lopulla, kun turkulaisilla kamppailusaleilla hääräsi pieni nuorten miesten joukko eri lajien parissa. Paikat vaihtuivat, mutta into kasvoi: harjoiteltiin goshin judoa, jujutsua tai vaikkapa juuri Suomeen ilmaantunutta shootfightingia. Kiehtovasta Ultimate Fighting Championshipistä oltiin kuultu ja luettu.

Syntyi kaksi kauaskantoista ideaa. Ensinnä keväällä 1998 päätettiin järjestää Turussa Pohjoismaiden ensimmäinen vapaaottelutapahtuma. Koska Ruotsissa, Norjassa tai Tanskassa ei tällaisia kilpailuja saanut järjestää, päätettiin heti järjestää Pohjoismaiden mestaruuskilpailut. Kohua herättänyt Finnfight 1 järjestettiin 9. toukokuuta 1998. Turnausmuotoisen kilpailun säännöt oli kopioitu kutakuinkin suoraan ensimmäisistä UFC-tapahtumista. Kymmenen minuutin mittaisissa koitoksissa oteltiin paljain nyrkein ja nykyottelemiseen verrattuna minimaalisin rajoittein.

Finnfight on järjestetty yhteensä kymmenen kertaa. Vapaaottelun klassikkotapahtumassa ovat turkulaisten ja kotimaisten huippujen ohella näyttöjä antaneet nousevat kansainväliset nimet, kuten Joachim Hansen ja Alexander Gustafsson. Turkulaisottelijat olivat heti lajin alkutaipaleella Pohjoismaiden ehdotonta eliittiä. Jo ennen seuran perustamista Sauli Heilimö, Ykä Leino, Miikka Lahtinen, Harri Niva ja Tomi Simonen kävivät näyttämässä taitojaan kansainvälisissä kehissä.

Ensimmäisten menestyksekkäiden kilpailutapahtumien jälkeen kirkastui myös tarve organisoitua paremmin, syntyi halu päästä omalle salille. Finnfighters’ Gym perustettiin vuonna 2001. Perustajina olivat Marko Leistén, Arttu Nyman, Ykä Leino ja Jari Ilkka.

Kotisali löytyi Turun ydinkeskustasta Brahenkadun sisäpihalta, ikkunattomasta kellarista. Haju oli ajoittain paha, mutta tunnelma sitäkin parempi. Toiminnan kehittyessä sali kävi auttamattoman pieneksi, muutto nykyiselle kotisalille tapahtui kesällä 2009.

Vuonna 2014 seura aloitti myös junioritoiminnan, kun Ykä Leinon vetämä kamppailukoulu siirtyi FFG:n alaisuuteen. Kolme kertaa kertaa viikossa harjoittelevat kamppailukoululaiset opettelevat eri lajien tekniikoita ja halukkaat voivat kisata muun muassa brasilialaisessa jujutsussa. Vuonna 2017 aloitti perheen pienimmille (4-7 -vuotiaille) tarkoitettu Kamppailueskari, joka harjoittelee kerran viikossa.

Nykyisellään Finnfighters’ Gym on jatkuvasti kasvava kolmen lajin ja yli 300 jäsenen seura. Alusta saakka aktiivisesti solmitut kansainväliset kontaktit näkyvät monella saralla. FFG kuuluu jäsenseurana Suomen vapaaotteluliittoon, kansainväliseen Shooto-organisaatioon, lukkopainin ADCC-kattojärjestöön, Suomen potkunyrkkeilyliittoon sekä Suomen brasilialaisen jujutsun liittoon.

Vuonna 2023 yhdistyksen hallitukseen kuuluvat:

Sami Sakko, pj

Harri Niva

Miika Suvanto

Aleksi Kainulainen

Mikko Pouru

Miika Suvanto

Olli Santalahti

Minna Grusander